thereddog.

Krävande raser

20190823_011836I vår Krävande Hundrasutbildning får du lära dig:

tassavtryck Valp- och hunduppfostran
tassavtryck Beteende (att känna igen och läsa av ett budskap)
tassavtryck Lagen
tassavtryck Kastrering
tassavtryck Ledarskap
tassavtryck Omplaceringshund
tassavtryck Separationsproblem
tassavtryck Kopplets hemlighet
tassavtryck Vad som är tabu med dessa raser
tassavtryck Social träning med andra hundar
tassavtryck Rätt hjälpmedel, utrustning, halsband och koppel
tassavtryck Utfodring
tassavtryck Motion 
tassavtryck Hantera och avvänja aggressivitet  


Utbildningen handlar om raserna som det skrivs och pratas mycket om i media. När de blir omnämnda så är det knappast för att ägaren vunnit något fint pris och ska uppmärksammas för just det.

Nej så fint är det, om sanningen ska fram, tyvärr aldrig. Det är nästan alltid så att dessa hundar har gjort något mycket hemskt, t.ex. skadat ett annat djur eller en människa.

Många av dessa raser tycker folk väldigt illa om just på grund att de blivit uppmärksammade i tidningen eller i TV, av olika tragiska anledningar. Anledningen till att raserna döms är för att personer som köper dessa hundar inte har någon som helst aning om hur rasen fungerar.

Det räcker inte att läsa på internet, i någon bok eller ens i flera böcker för att man ska kunna uppfostra en valp av den här sorten.

Dessa hundar är framavlade till att gå till angrepp om någon utmanar den och vissa hundar av samma raser letar oftast efter bråk så fort dom har lämnat sina hem.

Ingen ska behöva vara rädd när dom möter dig och din hund när ni går på promenaden, varken människor eller hundar.

Jag vill inte att du som äger en sån här hund, som kan den här hundrasen och uppfostrar den på rätt sätt, inte missuppfattar mig.

Du ska inte ta illa upp när ni läser det här, tvärtom ska du vara stolt. Från mig så får du all respekt för jobbet som du gör och kommer att göra. 

Jag jobbar ofta med just den här typen av hundar och har mycket bred kunskap om hur dom fungerar.

Raser döms för att ägaren inte vet vad dom har köpt och bara för att han eller hon tror att hunden är världens snällaste hemma, så kan de inte ens tänka tanken att just deras hund kan skada någon annan hund, eller döda något djur.

Den skyldige är aldrig hunden utan dess ägare.

Ägaren till hunden, som hängts ut i media hade helt enkelt inte tillräckligt med kunskap om den här rasen. Men med rätt kunskap så funkar dessa hundar utan något som helst problem i samhället.

Mitt råd till dig som vill köpa en sån här hund är att du utbildar dig om just din hundras. Då vet du hur den ska uppfostras och vad du ska tänka på när du ser ett beteende som du har lärt dig att läsa av.

Detta för att det inte ska hända något tragiskt där just din hund är inblandad.

Se priser här »

"Bli inte kändisar bara för att hunden vill att ni ska bli det.

Alla poliser som vet att ni är kända och vill ha en intervju med er.. och den intervjun kommer att hållas på polisstationen.

Där ingår det även ett foto på ägaren och hunden.. och priset som ni två just har vunnit är att hunden får en enkel biljett till himlen och ditt pris blir tur och retur till något fängelse här i landet.

Jag personligen skulle vara mycket tacksam om jag fick slippa det "fina" priset som ni just har fått."

Läs mer om...

Citat

"Många tror att man kan köpa en valp och i priset ingår det att valpen är väluppfostrad och lydig.

Men du får inte en lydig hund bara för att man ser en sån ras på tv eller att man känner någon som har en sån hund som är duktig.

För att få en lydig hund måste man lägga ner oerhört mycket tid.

Lägger du inte den tiden kan du glömma att du får en lydig hund.

Något att tänka på innan ni köper hund..."